ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς κι επισκέπτες,

από τον Οκτώβριο του 2021 μπορείτε να παρακολουθείτε τα σχέδια εργασίας όλων των τάξεων επιλέγοντας από τη δεξιά στήλη με τον τίτλο «Πρόσφατα άρθρα» το σχέδιο εργασίας που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.

Σήμερα 30 Νοεμβρίου προστίθενται και οι δράσεις του δεύτερου κύκλου των εργαστηρίων δεξιοτήτων που αφορούν στην ενότητα Περιβάλλον.

Από την 7η Φεβρουαρίου μπορείτε να ανακαλύψετε και τα σχέδια εργασίας του τρίτου κύκλου που αναφέρονται στη θεματική «Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ».

 

Για τους μαθητές της Στ΄ τάξης

Διάφοροι ακατανόητοι, ανεξήγητοι, εξωπραγματικοί, εξώκοσμοι, (κατά πάσα πιθανότητα και …εξωγήινοι – τι άλλο να φανταστώ;…-) τεχνικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στο βίντεο που σας υποσχέθηκα «να ανέβει» στο σάιτ.

Συμμετέχουμε και ανακαλύπτουμε την Ιστορία του Τόπου ΜΑΣ

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων Ανακαλύπτουν και Μελετούν την Τοπική τους Ιστορία

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο χρόνο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέων Ρόδων κυκλοφόρησε το 2000 ένα εξαιρετικό ημερολόγιο τοίχου. Εκεί βρίσκουμε ένα σύντομο αλλά περιεκτικότατο ιστορικό του χωριού, ακολουθούν παλιές, σπάνιες φωτογραφίες και στις πίσω σελίδες στίχοι παραδοσιακών τραγουδιών του τόπου.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του ημερολογίου διαβάζουμε τα εξής:

Read more

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ ( Ε΄ΤΑΞΗ) ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων  και στον κύκλο <<Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ>>, Ε΄ τάξη θα ασχοληθεί με το θέμα << Εγώ και η κοινωνία>>.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ

 

 

Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ (Στ τάξη)- <<Στο άγνωστο… με βάρκα την ελπίδα>>

Στα εργαστήρια δεξιοτήτων η ΣΤ τάξη θα ασχοληθεί με τη θεματική ενότητα «Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ» και πιο συγκεκριμένα με την υποθεματική <<Στο άγνωστο… με  βάρκα την ελπίδα>> Οι δράσεις του προγράμματος παρουσιάζονται στο παρακάτω σχέδιο δράσης του τμήματος.

Στ τάξη σχέδιο δράσης

 

Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ (Γ τάξη)- «Σταματώ τις διακρίσεις»

Στο ακόλουθο σχέδιο δράσης περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός για τα μαθήματα που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» για τον κύκλο Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ με θέμα «Σταματώ τις διακρίσεις, αποδέχομαι τον άλλον απο τις λογοτεχνικές αναπαραστάσεις στην πραγματική ζωή» ή αλλιώς «Ακολουθώντας τη λογοτεχνία μαθαίνω την αποδοχή…»

 

Γ τάξη σχέδιο δράσης

Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ (Α τάξη)- Όλη η Γη μια αγκαλιά, όλη η Γη μοναδική

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων η Α τάξη του σχολείου μας θα ασχοληθεί με τη θεματική Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ. Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι «Όλη η γη μια αγκαλιά, όλη η Γη μοναδική» και μπορείτε να βρείτε το σχέδιο εργασίας μας παρακάτω.

Α τάξη σχέδιο δράσης

Περιβάλλον (Στ Τάξη) <<Μια εικόνα, μια ιστορία>> Η εικόνα της Παναγίας της Σκουπιώτισσας

Στα εργαστήρια δεξιοτήτων η ΣΤ τάξη θα ασχοληθεί με τη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» και πιο συγκεκριμένα με την υποθεματική Πολιτισμός: <<Μια εικόνα, μια ιστορία>>  Η εικόνα της Παναγίας της Σκουπιώτισσας» . Οι δράσεις του προγράμματος παρουσιάζονται στο παρακάτω σχέδιο δράσης του τμήματος.

 

Στ τάξη σχ. δράσης

Περιβάλλον (Ε Τάξη) Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα που αλλάζει

Στο αμέσως επόμενο σχέδιο δράσης που ακολουθεί, υπάρχει  ο σχεδιασμός για τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος << Εργαστήρια Δεξιοτήτων>> , για την Ε΄ τάξη, για τον κύκλο Περιβάλλον με τίτλο:» Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα που αλλάζει».

 

Ε τάξη σχ. δράσης

Περιβάλλον (Δ Τάξη) Dirty Stories

Στο πλαίσιο των Eργαστηρίων Δεξιοτήτων η Δ΄ τάξη του σχολείου μας θα ασχοληθεί με τη Θεματική Ενότητα Περιβάλλον . Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι «Dirty Stories» και μπορείτε να βρείτε το σχέδιο δράσης μας παρακάτω .

 

Δ τάξη σχ. δράσης

Περιβάλλον (Γ Τάξη) Μια εικόνα, μια ιστορία. Η εικόνα της Παναγίας της Σκουπιώτισσας

Στο ακόλουθο σχέδιο δράσης περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός για τα μαθήματα που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» για τον κύκλο Περιβάλλον με θέμα «Μια εικόνα, μια ιστορία. Η εικόνα της Παναγίας της Σκουπιώτισσας».

 

Γ τάξη σχ. δράσης

Περιβάλλον (Β Τάξη) Κύκλος είναι και γυρίζει

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων η Β τάξη του σχολείου μας θα ασχοληθεί με τη θεματική Περιβάλλον. Το σχέδιο εργασίας μας έχει τίτλο «Κύκλος είναι και γυρίζει» και μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

Β τάξη σχ. δρασης

Περιβάλλον (Α Τάξη) Η πανίδα και η χλωρίδα της Ελλάδας. Γνωρίζω – προστατεύω

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων η Α τάξη του σχολείου μας θα ασχοληθεί με τη θεματική Περιβάλλον. Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι «Η πανίδα και η χλωρίδα της Ελλάδας. Γνωρίζω – προστατεύω» και μπορείτε να βρείτε το σχέδιο εργασίας μας παρακάτω.

Α τάξη σχ. δράσης