Για τους μαθητές της Στ΄ τάξης

Διάφοροι ακατανόητοι, ανεξήγητοι, εξωπραγματικοί, εξώκοσμοι, (κατά πάσα πιθανότητα και …εξωγήινοι – τι άλλο να φανταστώ;…-) τεχνικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στο βίντεο που σας υποσχέθηκα «να ανέβει» στο σάιτ.

Συμμετέχουμε και ανακαλύπτουμε την Ιστορία του Τόπου ΜΑΣ

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων Ανακαλύπτουν και Μελετούν την Τοπική τους Ιστορία

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο χρόνο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέων Ρόδων κυκλοφόρησε το 2000 ένα εξαιρετικό ημερολόγιο τοίχου. Εκεί βρίσκουμε ένα σύντομο αλλά περιεκτικότατο ιστορικό του χωριού, ακολουθούν παλιές, σπάνιες φωτογραφίες και στις πίσω σελίδες στίχοι παραδοσιακών τραγουδιών του τόπου.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του ημερολογίου διαβάζουμε τα εξής:

Read more

Χαιρετισμός της νέας χρονιάς

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού σχολείου Νέων Ρόδων. Η ιστοσελίδα μας έχει σχεδιαστεί με σκοπό να γνωρίσετε καλύτερα τον μικρό μας κόσμο.

Το σχολείο μας , δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, μας εμπνέει με τον ανοιχτό ορίζοντά του και μας φέρνει αέρα ανανέωσης και δημιουργίας ώστε όλοι μαζί , οι συνάδελφοί μου κι εγώ , οι μαθητές και οι γονείς να ατενίζουμε το μέλλον και συγκοπιάζοντας να πραγματοποιούμε ωραία και μεγάλα «ταξίδια».


Όραμά μας είναι ένα σχολείο υποδειγματικό που να το αγαπούν , να το εκτιμούν και να το χαίρονται οι μικροί μας μαθητές.
Ένα σχολείο όπου το προσωπικό εργάζεται με ενθουσιασμό, αξιοπρέπεια και διάθεση, ώστε οι μαθητές να ζουν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον διασφαλίζοντας διαρκώς την ποιότητα στις σχέσεις , το παιδαγωγικό έργο και την ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού, της εμπιστοσύνης και της ομαδικότητας.
Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να εντάσσονται ενεργά στη ζωή της σχολικής κοινότητας. να αγωνίζονται για την προσωπική τους ανάπτυξη αναδεικνύοντας αρχές και αξίες και συμμετέχοντας σε αθλητικές δράσεις ,μουσικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις.
Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλή πλοήγηση!

Η Διευθύντρια

Σοφία Μελέτογλου

ΝΟΗΣΙΣ – NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

ΝΟΗΣΙΣ – NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

https://www.facebook.com/NoesisScienceCenter

https://www.youtube.com/user/NoesisGR

Αγιασμός

Ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέων Ρόδων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11/09/2017 και ώρα 10 π.μ. στο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου σας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!!!

Ετοιμαζόμαστε, σας περιμένουμε…

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στις 8:00 μ.μ.

Σταυρόλεξο για… «ασφαλείς» λύτες

Οι μαθητές της γ’ δημοτικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», στην Ευέλικτη Ζώνη μαθημάτων του σχολείου μας, γνώρισαν τους κινδύνους,

Read more

Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

Το σχολείο μας συμμετέχει, μαζί με τα Δημοτικά σχολεία της Ιερισσού, στο 1ο Πιλοτικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος «Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού» υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη.

Ήδη τοποθετήθηκαν οι τρεις μπλε κάδοι για την ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου και πλαστικού και οι μικροί μαθητές μας ξεκίνησαν τον καθημερινό τους αγώνα για να τους …χορτάσουν ανακυκλώσιμα υλικά.

Καρναβα-ΖΑ-λιζόμαστε!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στην αυλή του σχολείου μας!

Read more

Τσικνοπέμπτη

59 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα έρχεται μια Πέμπτη που την καταλαβαίνεις από μακριά γιατί …μυρίζει!

Read more