ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς κι επισκέπτες,

από τον Οκτώβριο του 2021 μπορείτε να παρακολουθείτε τα σχέδια εργασίας όλων των τάξεων επιλέγοντας από τη δεξιά στήλη με τον τίτλο «Πρόσφατα άρθρα» το σχέδιο εργασίας που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.

Για τους μαθητές της Στ΄ τάξης

Διάφοροι ακατανόητοι, ανεξήγητοι, εξωπραγματικοί, εξώκοσμοι, (κατά πάσα πιθανότητα και …εξωγήινοι – τι άλλο να φανταστώ;…-) τεχνικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στο βίντεο που σας υποσχέθηκα «να ανέβει» στο σάιτ.

Συμμετέχουμε και ανακαλύπτουμε την Ιστορία του Τόπου ΜΑΣ

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων Ανακαλύπτουν και Μελετούν την Τοπική τους Ιστορία

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο χρόνο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέων Ρόδων κυκλοφόρησε το 2000 ένα εξαιρετικό ημερολόγιο τοίχου. Εκεί βρίσκουμε ένα σύντομο αλλά περιεκτικότατο ιστορικό του χωριού, ακολουθούν παλιές, σπάνιες φωτογραφίες και στις πίσω σελίδες στίχοι παραδοσιακών τραγουδιών του τόπου.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του ημερολογίου διαβάζουμε τα εξής:

Read more

ΕΥ ΖΗΝ (Τμήμα Δ), Διατροφή: Δόντια γερά, τρώγοντας υγιεινά

Στο πλαίσιο των Eργαστηρίων Δεξιοτήτων η Δ΄ τάξη του σχολείου μας θα ασχοληθεί με τη Θεματική Ενότητα  ΕΥ ΖΗΝ ( ΥΓΕΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ/ ΑΥΤΟΜΕΡΙΜΝΑ/ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ) . Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι «ΔΟΝΤΙΑ ΓΕΡΑ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΝΑ» και μπορείτε να βρείτε το σχέδιο δράσης μας παρακάτω .

 

ΣΧ ΔΡΑΣΗΣ ΤΜΗΜ (Δ)

ΕΥ ΖΗΝ (Α Τάξη) Διατροφή: Τρέφομαι καλύτερα, ζούμε καλύτερα

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων η Α τάξη του σχολείου μας θα ασχοληθεί με τη θεματική ΕΥ ΖΗΝ, διατροφή. Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι «Τρέφομαι καλύτερα, ζούμε καλύτερα» και μπορείτε να βρείτε το σχέδιο εργασίας μας παρακάτω.

 

ΣΧ ΔΡΑΣΗΣ ΤΜΗΜ (Α)doc

ΕΥ ΖΗΝ (Ε Τάξη) Παίζουμε και Μαθαίνουμε Παρέα, Πάντα με Βλέμμα Θετικό

Στο αμέσως επόμενο σχέδιο δράσης που ακολουθεί, υπάρχει  ο σχεδιασμός για τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος << Εργαστήρια Δεξιοτήτων>> , για την Ε΄ τάξη, για τον κύκλο Ευ ζην με τίτλο:<< Παίζουμε και Μαθαίνουμε Παρέα, Πάντα με Βλέμμα Θετικό..!>>

ΕΥ ΖΗΝ (Β Τάξη)- Δεξιότητες κοινωνικής ζωής «Σε μια ρόγα από σταφύλι»

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων η Β τάξη του σχολείου μας θα ασχοληθεί με τη θεματική ΕΥ ΖΗΝ, Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη. Το σχέδιο εργασίας μας έχει τίτλο «Σε μια ρόγα από σταφύλι» και μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

ΣΧ ΔΡΑΣΗΣ ΤΜΗΜ (Β)

ΕΥ ΖΗΝ (ΣΤ Τάξη)- Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Στα εργαστήρια δεξιοτήτων η ΣΤ τάξη θα ασχοληθεί κατά την πρώτη περίοδο με τη θεματική ενότητα «Ευ ζην» και πιο συγκεκριμένα με.την υποθεματική «σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση» . Οι δράσεις του προγράμματος παρουσιάζονται στο παρακάτω σχέδιο δράσης του τμήματος.

 

ΣΧ ΔΡΑΣΗΣ ΤΜΗΜ (Στ) (1)

ΕΥ ΖΗΝ (Γ Τάξη) Γνωρίζω το σώμα μου- Σεξουαλική αγωγή

Στο ακόλουθο σχέδιο δράσης περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός για τα μαθήματα που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» για τον κύκλο ΕΥ ΖΗΝ με θέμα «Γνωρίζω το σώμα μου- Σεξουαλική αγωγή».

 

ΣΧ ΔΡΑΣΗΣ ΤΜΗΜ (Γ)

Χαιρετισμός της νέας χρονιάς

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού σχολείου Νέων Ρόδων. Η ιστοσελίδα μας έχει σχεδιαστεί με σκοπό να γνωρίσετε καλύτερα τον μικρό μας κόσμο.

Το σχολείο μας , δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, μας εμπνέει με τον ανοιχτό ορίζοντά του και μας φέρνει αέρα ανανέωσης και δημιουργίας ώστε όλοι μαζί , οι συνάδελφοί μου κι εγώ , οι μαθητές και οι γονείς να ατενίζουμε το μέλλον και συγκοπιάζοντας να πραγματοποιούμε ωραία και μεγάλα «ταξίδια».


Όραμά μας είναι ένα σχολείο υποδειγματικό που να το αγαπούν , να το εκτιμούν και να το χαίρονται οι μικροί μας μαθητές.
Ένα σχολείο όπου το προσωπικό εργάζεται με ενθουσιασμό, αξιοπρέπεια και διάθεση, ώστε οι μαθητές να ζουν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον διασφαλίζοντας διαρκώς την ποιότητα στις σχέσεις , το παιδαγωγικό έργο και την ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού, της εμπιστοσύνης και της ομαδικότητας.
Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να εντάσσονται ενεργά στη ζωή της σχολικής κοινότητας. να αγωνίζονται για την προσωπική τους ανάπτυξη αναδεικνύοντας αρχές και αξίες και συμμετέχοντας σε αθλητικές δράσεις ,μουσικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις.
Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλή πλοήγηση!

Η Διευθύντρια

Σοφία Μελέτογλου