ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, παρουσίαση – ενημέρωση των μαθητών/τριών όλων των τάξεων σχετικά με το φαινόμενο του ρατσισμού και της διαφορετικότητας, στο πλαίσιο των ολοήμερων εκδηλώσεων αντιρατσιστικής δράσης και αθλητικής ημερίδας,
Παρουσιάστηκαν βίντεο κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ο Μαυρούλης» και «Αστερίδης και Οβελίδης» και παιδικής θεατρικής παράστασης με τίτλο «Είμαστε όλοι ίσοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί» με θέματα τη διαφορετικότητα στην καθημερινή ζωή, αλλά και στον χώρο του σχολείου.
Τέλος, μετά την αφήγηση παραμυθιού με θέμα τον ρατσισμό, ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών και διατυπώθηκαν συμπεράσματα από το σύνολο των παρουσιάσεων.
Μετά τις ομιλίες και τα βίντεο για τη διαφορετικότητα, τα παιδιά βγήκαν στην αυλή και παρουσίασαν τις αθλητικές- κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορούς και αθλήματα.
Έγινε μια παρουσίαση- παρέλαση των παιδιών με σημαίες χωρών και ανάρτηση πανό. ( όχι στη βία- Όχι στον ρατσισμό) που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά.
Τραγουδήσαμε ένα τραγούδι ( Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε) όλοι μαζί.
Έγιναν χοροί από ανάμεικτα τμήματα (Γ΄και Δ΄) αγόρια και κορίτσια (ποδαράκι, χασαποσέρβικο)
Έγινε αγώνας μπάσκετ όλων των παιδιών της ΣΤ΄ Τάξης και αγώνας χάντμπολ της Ε΄ Τάξης
Οι Τάξεις Γ΄και Δ΄ έκαναν αγώνες ταχύτητας και αγώνες μετ? εμποδίων.
Οι Τάξεις Α? και Β? έκαναν παιχνιδάκια ( οι χώρες, κυνηγητό αγόρια- κορίτσια)
Οι Τάξεις Ε΄και ΣΤ΄ έκαναν αγώνες στίβου μπαλάκι, άλμα εις μήκος, αγώνας αντοχής.